luni, 13 septembrie 2010

Transfagarasan

Wikipedia ne spune asa: 
''Drumul DN7C – Transfăgărășan începe în comuna Bascov, Județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km.
Transfăgărășanul a fost construit între anii 19701974 în timpul lui Nicolae Ceaușescu, care a vrut să asigure un drum strategic peste munți. Inaugurarea având loc în data de 20 septembrie 1974,
Drumul peste Munții Făgăraș, s-a realizat cu eforturi materiale considerabile și cu prețul multor vieți de soldați și muncitori care au contribuit la construcția lui. Oficial se vorbește de 40 de oameni decedați pentru ca acest drum să străbată munții, dar oameni care după 35 de ani mai sunt în viață vorbesc de sute de vieți omenești pierdute. Răspunzând unui interviu, un martor al timpului spunea: Numai la baraj au murit vreo 400 de băieți.''
Eu spun ca este pacat sa fi roman si sa nu treci macar o data-n viata pe acolo.
Daca ignori cortistii care arunca mizerii pe marginea drumului te simti intr-un loc feeric,un peisaj cum rar ti-e dat sa vezi.
Am prins caldura,la mijlocul lui august,si am facut o plimbare - cu masina,e drept-,pe Transfagarasan,minunandu-ne la tot pasul ( masinii :) ) de frumusetile acestui spatiu pur romanesc.
Va arat si niste dovezi ale trecerii noastre pe-acolo: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca vrei sa imi lasi un mesaj,promit sa raspund rapid!